Producatori pompe

WILO, producatorul german de traditie

Wilo este un producator de frunte in domeniul si sistemelor de pompe pentru instalatii de incalzire, frigorifice si de climatizare, alimentarii cu apa si evacuarii de apelor uzate.

Wilo (Germania) a fost fondata in 1872 de catre Louis Oplaender ca o fabrica de produse din cupru si alama. La ora actuala holdingul Wilo AG este rezultatul fuziunii dintre Wilo si alt mare producator, Salmson.
Cifra de afaceri a firmei Wilo este de aproximativ 900 milioane Euro.

KSB, de peste 130 ani, pompe de calitate pentru confort

Povestea de succes a grupului KSB a inceput in 1871, cand Johannes Klein a infiintat ”Frankenthaler Maschinen- & Armatur- Fabrik Klein, Schanzlin & Becker“, deschizand drumul pentru dimensiunea globala a KSB azi.
1896: Prima subsidiara de peste granite este infiintata in Marea Britanie
1924-1934: KSB achizitioneaza 3 fabrici in Germania, si infiinteaza mai multe reprezentante europene
1941: In Argentina se infiinteaza prima reprezentanta din cele 10 de pe continentul sud-american
1953: KSB isi face intrarea in Asia-Pacific in Pakistan. Jumatate de secol mai tarziu, KSB are 15 subsidiare in regiune.
1986: Liderul producatorilor de pompe din Franta Pompes Guinard S.A., Paris, se alatura la KSB Group
1988: KSB integreaza in grup producatorul de pompe GIW Industries USA
1989: KSB Group cumpara al doilea producator mondial de valve, Amri S.A., France
1991: KSB cumpara o fabrica de pompe in Halle, fosta Germanie de Est, si o tranforma intr-un Centru de cercetare
1994: Grupul preia majoritatea la KSB Shanghai Pumps Co.
2008: KSB infiinteaza joint-ventures companii asiatice: cooperarea cu firma japoneza Nikkiso-KSB GmbH si cu cea chineza Shanghai Electric-KSB Nuclear Pumps and Valves Co.

AL-KO, Gardening and Hobby, Vehicle Technology, Ventilation

Compania AL-KO a fost infiintata de Alois Köber in 1931 in Kötz, Bayern (Germania).
1958: se infiinteaza prima subsidiara Schwabengeräte GmbH.
1961: ia fiinta Alois Kober KG, Austria in Zell am Ziller/Tyrol.
1965: AL-KO incepe productia la Obdach/Austria.
1966: este produsa prima masina de tuns iarba.
1970: se infiinteaza reprezentantele din England, Franta Elvetia, Italia.
1975-1979: AL-KO preia companiile Fritz Haugg GmbH dinJettingen Scheppach (transformand-o in AL-KO Therm), precum si ORION Werke AG Spreitenbach, Elvetia, si Schobel-Klimatechnik“ din Ettenbeuren, Germania, completand astfel programul de produse de ventilatii si aer conditionat.
1999: cifra de afaceri de 1 miliard DM este atinsa pentru prima data.
2004-2005: AL-KO preia companiile SIEMON GmbH (Germania, aer conditionat) si RTN-Goett SAS (Franta)

Pompe GRUNDFOS

Cu o productie anuala >10 milioane de pompe Grundfos este unul din marii producatorii mondiali de pompe. Categoriile de pompe pe care le produce sunt: pompe de circulatie (UP), pompe submersibile (SP) si pompe centrifugale (CR).

Grundfos (Danemarca) a fost infiintat în 1945 de catre Paul Due Jensen cu numele de “Bjerringbro Pressestøberi og Maskinfabrik”. In 1968, dupa alte cateva schimbari, s-a adoptat numele prezent: GRUNDFOS.

Astazi, Grundfos (Denmark) este cel mai mare producator de pompe de circulatie din lume, ce acopera aprox. 50% din piata mondiala.

In afara de pompe Grundfos produce motoare electrice pentru pompe si dezvolta + vinde electronice pentru controlul pompelor si altor sisteme.
Pompele de circulatie sunt utilizate pentru incalzire, ventilatie si aer conditionat in cladiri, birouri, hoteluri, etc. In industrie, pompele sunt folosite in procesul propriu zis, cat si in instalatiile de intretinere.
In sistemele de alimentare cu apa sau in segmentul de ape uzate regasim pompe Grundfos folosite pentru irigatii, sere si pentru sisteme municipale, particulare si industriale ca si in aplicatiile de canalizare.

GARDENA

Înființată în Ulm/Germania, GARDENA este marca preferată de milioane de proprietari de case și grădini din lumea întreagă. Aceasta pentru că GARDENA oferă o gamă completă de servicii – sisteme de irigații, pompe, iazuri de grădină, îngrijirea gazonului, îngrijirea copacilor și arbuștilor, unelte pentru grădinărit sau pentru cultivarea solului. Astăzi, GARDENA este lider în Europa în produse de calitate superioară pentru grădinărit, cu reprezentanțe în peste 80 de țări din întreaga lume.

De la fondarea ei, în 1961, GARDENA s-a dezvoltat dintr-o companie mică de comerț cu unelte pentru grădină, într-un producător, recunoscut pe plan mondial, de sisteme pentru îngrijirea grădinii, pe parcursul a câteva decenii. Realizarea finală a fost introducerea Original GARDENA System, în 1968. Ideea oferirii de sisteme s-a continuat în următoarele decenii prin GARDENA combisystem (1977), GARDENA accu-system V12, GARDENA Sprinklersystem și GARDENA Micro-Drip-System (toate în 1990).

Din 2007 GARDENA este membru Husqvarna Group și – pe lângă Husqvarna și McCulloch – una din mărcile lor principale la nivel global destinate consumatorilor.

Summary
Producatori de pompe
Article Name
Producatori de pompe
Description
Cu o productie anuala >10 milioane de pompe Grundfos este unul din marii producatorii mondiali de pompe. Categoriile de pompe pe care le produce sunt: pompe de circulatie (UP), pompe submersibile (SP) si pompe centrifugale (CR).
Author
Publisher Name
IVP Instalatii SRL
Publisher Logo